Kraamzorg in het buitenland

Ook als je in het buitenland woont en werkt is het mogelijk om gebruik te maken van kraamzorg. Ik werk sinds een aantal jaren ook in het buitenland als Nederlandse kraamverzorgende. (buiten Europa in overleg)

Hoe fijn is het als je zo ver weg woont en toch iemand die je eigen taal spreekt om je heen te hebben om zo een goede start te maken tijdens deze eerste belangrijke week? Het is zo belangrijk om bij zo`n bijzondere gebeurtenis in je eigen moedertaal te kunnen spreken met iemand die je meteen verstaat en begrijpt.

Ik heb onder andere kraamzorg verleend in Polen, Engeland, Zwitserland, Spanje, Turkije en Ierland. (zie ook de cliënten ervaringen)Werken in het buitenland doe ik zowel zelfstandig als in samenwerking met collega Renee van der Heide-Canrinus van www.kraammetzorg.nl die ook ruime ervaring heeft met het verlenen van kraamzorg in het buitenland.

Dus als je in het buitenland woont en je verwacht een kindje of heb je familie of vrienden die in het buitenland wonen en je gunt hen een Nederlandse kraamtijd?

Bel of mail mij dan gerust en ik zal je alles vertellen over de werkwijze en vergoedingen/kosten van kraamzorg KIDDO die over “grenzen” gaat.

Vanuit het buitenland bellen met +31640770102 (via whats app bellen is gratis!) Je kunt ook altijd een email sturen naar kraamzorgkiddo@gmail.com

Kraamzorg in het buitenland

Ook als je in het buitenland woont en werkt is het mogelijk om gebruik te maken van kraamzorg. Ik werk sinds een aantal jaren ook in het buitenland als Nederlandse kraamverzorgende. (zowel binnen als buiten Europa)

Hoe fijn is het als je zo ver weg woont en toch iemand die je eigen taal spreekt om je heen te hebben om zo een goede start te maken tijdens deze eerste belangrijke week? Het is zo belangrijk om bij zo`n bijzondere gebeurtenis in je eigen moedertaal te kunnen spreken met iemand die je meteen verstaat en begrijpt.

Ik heb onder andere kraamzorg verleend in Polen, Engeland, Zwitserland, Spanje, Turkije en Ierland. Werken in het buitenland doe ik zowel zelfstandig als in samenwerking met collega`s die ook ervaring hebben met het verlenen van kraamzorg in het buitenland.

Dus als je in het buitenland woont en je verwacht een kindje of heb je familie of vrienden die in het buitenland wonen en je gunt hen een Nederlandse kraamtijd?

Bel mij dan gerust en ik zal je alles vertellen over de werkwijze en vergoedingen van kraamzorg KIDDO die over “grenzen” gaat.

Vanuit het buitenland bellen met +31 321331045 of +31640770102 (via whats app bellen is gratis!) Je kunt ook altijd een email sturen naar kraamzorgkiddo@gmail.com


De laatste week van 2022 was Ria onze kraamverzorgster. Wij wonen in Turkije en het was geweldig dat we via-via met Ria in contact kwamen en zij bereid was om ons in het buitenland bij te staan na de geboorte van ons eerste kind. Extra bijzonder was het dat onze dochter uiteindelijk op Eerste Kerstdag werd geboren. Het betekende dat Ria op Tweede Kerstdag in het vliegtuig stapte naar Ankara en ook Oud & Nieuw met ons heeft gevierd. Dit zegt een hoop over haar toewijding!

De bevalling in het buitenland was voor ons een zeer indrukwekkende ervaring en het was van ongekende waarde dat Ria ons daarna in een week tijd heeft omgetoverd van onervaren ouders naar een zelfverzekerde papa en mama. Het op gang brengen van de borstvoeding, het eerste badje en het verschonen. Ria staat je bij en zorgt er op een prettige manier voor dat je de ervaring zelf opdoet. Ria kon bovendien de nodige hulp verlenen met betrekking tot de fysieke en mentale gesteldheid van Mirthe als ‘kraamvrouw’. Het was een hele speciale week – met ook heel veel gezelligheid – die we nooit zullen vergeten en waarvoor we enorm dankbaar zijn!

Pieter & Mirthe

Toen ik doorkreeg dat kraamzorg iets Nederlands was en er in Italië dus geen kraamzorg bestond, ben ik meteen op zoek gegaan naar de mogelijkheid van kraamzorg in het buitenland. Zodoende kwam ik bij Ria uit. De website van Kraamzorg Kiddo gaf mij een goed gevoel en Ria leek mij meer dan geschikt om ons te komen helpen. En die eerste indruk bleek helemaal juist te zijn. Ria (uiteraard samen met Charly) is een dikke week bij ons geweest en heeft ons enorm geholpen met onder andere een stoomcursus ‘hoe overleef je een pasgeboren baby’.

Ria, heel erg bedankt! En Charly, jij bedankt voor de gezelligheid!

Kim Polling

Ik heb Ria 10 dagen bij me en me zoontje in Spanje gehad! Vanaf dag 1 heeft ze laten zien dat ze heel professioneel is in haar werk! Ze is een lieve en behulpzame vrouw die mij het zelf vertrouwen heeft gegeven dat ik het allemaal aankan en goeie moeder zal zijn! Ze heeft me goed verzorgd met een lekker ontbijten en kop koffie elke ochtend en was al heel erg gauw mezelf weer. Het was fijn haar steun te hebben in de eerste weken als moeder zijn en ze is zeker aan te raden om te contacte zowel in NL als in het buitenland!

Dankjewel ❤️

Jacky

Ria is 8 dagen komen kramen bij ons in Turkije en het was geweldig om haar in huis te hebben.

Door Ria’s aanwezigheid hebben we een vliegende start gehad, na een best spannende bevalling in het ziekenhuis. Het is ons eerste kind dus alles is nieuw en spannend. Dan is het dus heel prettig om iemand met zoveel ervaring en rust in huis te hebben.

Ik had moeite met het opstarten van de borstvoeding door de medicatie die ik gekregen heb. Ria had een hele rij aan opties die we rustig hebben afgewerkt totdat het liep.

Ook hield ze goed mijn herstel en gezondheid in de gaten. Ria doet alles met één oog voor veiligheid, gezondheid maar ook geborgenheid en hechting tussen kind en ouders.

Daarnaast zit ze nooit stil, als ze niet met ons bezig was dan was ze aan het koken, schoonmaken, of nadenken over wat er nog meer moest gebeuren.

Ze is prettig om in huis te hebben, ze maakt de boel gezellig en houdt bij de ouders de moed erin na lange nachten met weinig slaap.

Dit alles om te zeggen dat wij haar heel warm aanraden. De buitenland service die ze levert is uniek.

Corinne, Marijn en baby Felix

Op 24 februari 2021 werd ons lieve mannetje Lucas geboren. Maar niet in Nederland, in Cambridge UK. En door de covid epidemie kon Ria niet naar Engeland toekomen, maar was ze toch alle dagen bij ons door middel van videobellen. En wat was dat fijn, deze kraamzorg op afstand! We vonden het best spannend, het krijgen van ons eerste kindje in het buitenland zonder familie / vrienden in de buurt. Maar Ria heeft ons ontzettend goed begeleid zodat we nu met alle vertrouwen en plezier voor onze kleine man kunnen zorgen. Iedere dag videobelde we 3 uurtjes waarin Ria ons geduldig uitlegde hoe je dat toch allemaal doet, zo een luier verschonen / temperaturen / in bad gaan etc. Dat ging heel goed via het videobellen!

Ria was heel erg betrokken met ons gezin, zowel van tevoren, tijdens, en na de kraamtijd. Dankjewel voor deze fijne tijd lieve Ria!

Rik, Lisa & Lucas

Lieve Ria,

Wat zijn wij blij dat je voor de tweede keer naar ons wilde komen om ons weer een goede start te geven als gezinnetje van vier.
We hebben ontzettend veel aan je gehad en zijn je eeuwig dankbaar dat je de reis wilde maken.
We missen je en gaan nog vaak denken aan jouw vakkundigheid, heerlijke kookkunsten en liefde voor het vak en ons.

Hele dikke knuffel en liefs van ons viertjes

Dyon, Martijn, Emma en Annique

Lieve Ria,

Wat zijn wij blij dat we voor jou hebben gekozen voor onze kraamtijd! We vonden het best spannend om ons eerste kindje te krijgen in Dublin, Ierland, maar dankzij jou hebben we een goede start gemaakt. We hebben veel van je geleerd over de verzorging van de baby, overal had je wel een middeltje of een advies voor, en je was geweldig met het op gang brengen van de borstvoeding. Met alleen de Ierse zorg was dat allemaal veel lastiger geweest en in elk geval een stuk minder relaxed! Natuurlijk was het ook heel fijn dat je het huishouden draaiend hield in de eerste drukke tijd, en we hebben genoten van al het lekkers dat je voor ons hebt gekookt.

Je bent een enthousiaste vakvrouw met een groot hart. We gaan je dan ook zeker bij anderen aanbevelen!

Eefje en Jeroen

Lieve Ria,

Het liep helaas allemaal even wat anders dan we hadden gehoopt. Maar desondanks heb ik erg veel van je kunnen leren en was je steun erg fijn om te hebben hier in Istanbul. Heel fijn om niet te hoeven denken aan het huishouden en natuurlijk waren je gerechten heerlijk in de avond! En je herinneringen aan mij om niet te veel te doen en te rusten . En niet het onbelangrijkste, mijn borstvoeding op gang te krijgen! Zonder jou was dit niet gelukt. Ik had graag meer van je willen leren en zien. Maar goed al met al kijk ik terug op een fijne tijd met jou!! En ik zie je in augustus weer .

Liefs,

Semih, Babs en Ömer.

Wij wonen in Turkije en daar is kraamhulp niet bekend. Daarom gingen wij op zoek naar een Nederlandse kraamhulp die naar Turkije wilde komen. Met Ria hebben wij een super keuze gemaakt. Op 15 december 2016, in de ochtend, werd onze dochter geboren en diezelfde avond vloog Ria al onze kant op.
Dankzij haar prettige manier van coaching, warme persoonlijkheid, antwoorden op al onze vragen en heerlijke kookkunsten, hebben wij enorm veel geleerd en een heerlijke kraamweek gehad.
Ria super bedankt, we missen je.

Dyon, Martijn en Emma

Wat hebben wij een bijzondere en fijne week met elkaar gedeeld in Spanje. Wij zijn je voor altijd dankbaar voor je kennis en kundigheid, geduld, gezelschap, kookkunsten en zo kan ik eindeloos doorgaan. We missen je hier nog elke dag! Wij zouden je aan iedereen aanraden. Bedankt voor een geweldige kraam ervaring in het buitenland!

Groetjes,
Isaac & Imane

Ria, we missen je! Niet alleen je kennis, kunde, doortastendheid en pro-activiteit, maar ook je gezelligheid en relativeringsvermogen. Heel fijn dat je een paar dagen bij ons was en Nederland wat dichterbij hebt gebracht. Veel groeten, ook van Teun en Boele!

Janne-Marie & Wouter

Professioneel, deskundig zorgzaam, lief en ook gezellig!

Ria je was een enorme steun voor ons deze kraamweek die voor ons niet in Nederland maar in Engeland was.
Wat is het fijn om in het buitenland, waar alles net even anders gaat dan je gewend bent, Nederlandse kraamzorg te hebben. Dat geeft vertrouwen en een hart onder de riem wanneer familie en vrienden ver weg wonen.

Nogmaals bedankt!

Barry & Linsey

Omdat wij op het moment van de bevalling van ons eerste kindje in het buitenland woonden, was het voor ons ontzettend belangrijk om naast de lokale zorg ook de Nederlandse manier van kraamzorg mee te krijgen. Ria heeft ons hierin ontzettend geholpen door haar ervaring met ons te delen en ons in de kraamweek te leren hoe het beste met ons kindje om te gaan. Een superervaring, ook mede door haar heerlijke kookkunsten en nuchtere kijk op zaken.

John & Annemiek